dijous, 11 de novembre del 2010

Drogues per saber-ne més

Abre la página clica en cada concepto y podrás ver la composición que tiene el cánnabis

Entra en la página y mueve el ratón con la mano que aparece en la pantalla, siéntalo en el sillón y podrás ver los efectos que produce en el cerebro la droga
National Institute on Drug Abuse (NIDA) (en espanyol)
 
Presentació: "Drugs and the brain"
Aquí podrás observar i leer las consecuencias del consumo de drogas específicas: Alcohol, éxtasi, cocaína... en el idioma que más te guste.
http://www.jellinek.nl/brain/index.http://www.jellinek.nl/brain/index.htmlhtml

 

dimarts, 2 de novembre del 2010

LES XARXES SOCIALS

Creiem adequat parlar-vos de les xarxes socials, perque sou les persones que l'utilitzen més. Avui en dia hi han moltes varietats de xarxes socials, que han anat evolucionant al llarg del temps. Per exemple, un dels inicis de xarxes socials era el fotoblog, que la seva utilitat ha anat disminuint fins a desaparèixer i sorgir-ne de noves, com ara el facebook.
 Les aplicacions que et deixen fer les xarxes socials també ha evolucionat, perque ara et parmet xatejar, penjar-hi fotos, comentaris, entre moltes altres.

Però el més important en les xarxes socials, és que algunes persones no  en fan bona utilitat. Perque et permet tenir un perfil o identitat falsa i cometre delictes. Ja que s'han vist alguns casos que abusos i intimidació a través d'internet.
I a més, actualment está de "moda" quedar amb gent que es coneix per internet. Per molt que hagis parlat amb aquella persona, no saps realment com és; i quedar amb uns persona desconeguda pot crear que estiguis en una situació incòmode o fins i tot que estigus en perill.

Per tant, nois i noies utilitzeu les xarxes social, perque et permet mantenir contacte amb persones que no pots veure-la, però sempre s'ha de tenir en compte que no es coneix l'altra persona. Així que aneu en compte!!

Aquí us deixem un programa de TV3 "Banda ampla" on es parlaven de les xarxes socials:

EL NOSTRE BLOG

Sóm el Christian, la Pepi i la Roser, estudiants d'educació social a la universitat Rovira i Virgili. En l'assignatura d'habilitats comunicatives, ens ha ensenyat el llenguatge multimodal, que constisteix en utilitzar o ensenyar diferents conceptes a partir del lleguatge visual, auditiu i no només en el llenguatge tradicional.
Per tant, un dels treball a realitzar era un blog.
El nostre blog va dirigit a adolescents, encara que aporti informació a tot tipus de persones.

Hem escollit aquesta franja d'edat, perque creiem que és un època de constants canvis i on persona busca el seu propi camí. A més, creiem que en la societat no estan molt valorats, ja que no els concideren ni nens ni adulta, aixó fa que no tinguin un lloc en la societat.
Per tant, hem creat aquest blog, per proporcionar informació a aquestes persones, apopant-nos més al seu pensament i que no ens vegin (educadors) tan propers als pensaments dels seus pares.
La informació que hem publicat, l'hem extret a partir d'altres publicacions, peró redactat per nosaltres mateixos i amb un llenguatge fàcil d'entendre per a ells.
A part de les entrades exigides per al professorat, hem volgut aprofondir en conceptes més propers en aquest edat i que els hi proporcioni una ajuda per a encaminar el seu futur.

PROJECTE FINAL: EL CONSUM DE DROGUES

Amb aquest video volem oferir una informació sobre les drogues, ja que, en l'adolescència és el període on hi ha una iniciació del consum de drogues.
Per tant, en aquest vídeo us oferirem els diferents consumidors i el que nosaltres creiem que pot afectar a la persona a portar-la a un consum. A més a més, volen donar una informació bàsica sobre l'evolució del consum de drogues, si n'hi ha, perque no sempre s'arriva a l'adicció ni de la mateixa manera.
A part, també hem ficat la nostra opinió sobre les diferents característiques individuals,que porta a una persona a consumir o no.
I finalment, un resum sobre les diferents problemàtiques que pot portar al tenir una adicció.

Aquest vídeo ha estat creat a partir del progama Windows Movie maker, que es un programa que et parmet crear videos a partir d'imatges, text i so.
És un programa molt similar al Power Point, ja que et permet fer diversos efectes. És molt intuitiu i de fàcil utilització, ja que es un programa molt visual i et permet fer coses que semblen molt tècniques, amb només un clic.
Et conviedem, a utilitzar aquest programa, si algun dia has de fer una presentació amb power point. Perque és un recurs fàcil i més agadable visualment, comparant-lo amb el Power Point.

Aquí us deixem el nostre projecte final:


http://www.youtube.com/watch?v=H906HkmCvPs