dimarts, 12 d’octubre del 2010

COM BUSCAR FEINA?

Avui en dia, els joves tenim molta feina per a iniciar la nostra recerca de feina i de la manera que ho hem de fer. Per aixó, aquí us proporcionarem informació bàsica sobre llocs i fomes d'accés a la feina i els instruments necessàris per a realitzar una bona recerca.

· LLOCS D'ACCÉS A LA FEINA
     · Intermediari en el mercat laboral: inem, oficina de treball, ETT, etc

     · Administració publica: en els seus nivell: administració local, provincial, autonòmica, estatal i de la Comunitat Europea. Per tenir treball fix, s'han de passar uns oposicions ( examen de coneixements)

     · Mitjanç de comunicació: premsa, radio i televisió i internet

     · Ret de contactes: familiars i amics, companys de feines anteriors, antics professors i companys de classe i proveïdors i clients.

     · Autocandidatura: la persona que busca feina, fa la demanda al lloc de treball.Es pot fer mitjançant una trucada telefònica (sol·licitar parlar amb la persona adequada), presentació personal ( que la persona que busca feina es presenta ell mateix), presentació per carta ( expliques les teves capacitats i aptituds a través d'una carta) i  realització d'un anunci.


· INSTRUMENTS DE RECERCA DE FEINA

     · El telèfon:  per obtenir informació de les empreses.

     · El currículum: és un resum escrit i ordenat de la capacitat professional i experiència laboral. Normalment ha d'ocupar un full, ha d'estar a ordinador, explicació breu i precisa.
            L'estructura: - Dades personals ( nom i cognoms, data i lloc de neixament, DNI, direcció, telèfon de contacte, carnet de conduir.
                               - Formació: acadèmica (titols amb data de començament i fi), complementària (cursos relacionats amb el lloc de treball), idiomes, informàtica.
                               - Experiència: amb contracte i sense contracte o una altra activitat.
                               - Altres dades: jornades, seminaris, associacions, disponibilitat, etc.

     · Carta de presentació: sempre acompanya el currículum, i ajuda a destacar la informació més important relacionada amb el lloc de treball.

     · L'entrevista:  aspectes a tenir en compte: higiene personal, vestimenta i habilitats socials. Tipus d'entrevista: entrevista individual o en grup.


Per a tenir models de currículums, cliqueu a l'enllaç següent:

Estadístiques de l'atur de Catalunya en l'adolescència:


2 comentaris:

  1. Que creieu de la paraula que a sortir en l'era actual: la generación ni-ni (ni estudia, ni treballa)??

    ResponElimina
  2. Aquest concepte ens causa "repelús", ja que el jovent d'avui en dia es conforma amb molt poc.
    No es pot anant pensant que els pares et solucionin la vida.
    Tot es pot aconseguir, peró amb un secrifici.
    Així creim que aquesta generació a sorgit per culpa dels pares. perque sempre "protegeixen" el seu fill, peró realment se li fa més mal que bé. Ja que aixó li perjudicará en un futur.
    Així que si no estudien que busquin feina, i si no troven feina que vagin fent cursos, que vulguis o no sempre serveixen d'algu.

    ResponElimina