dimarts, 12 d’octubre del 2010

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La violència de gènere és conegut per tothom, qui més qui menys tothom ha obert la televisió i a les noticies ha escoltat com, normalment, una dona ha estat assassinada per el seu marit i han dit les paraules VIOLÈNCIA DE GÈNERE, però, sabem tots que és la violència de gènere?

Hi ha moltes definicions i algunes estan mal redactades, ja que moltes només diuen que la persona maltractada és la dona, cosa que en alguns casos no és veritat, ja que pot ser també a l’inrevés.
Per tant, com a definició direm que la violència de gènere és aquella que agredeix física o mentalment a l'altre sexe, ja sigui d’home a dona o de dona a home.

Tipus de maltractament:
  • Psíquics: solen ser els primers en aparèixer. Són amenaces, insults, humiliacions, manipulacions... és difícil de veure per persones externes a la relació ja que normalment són coses que queden entre parella o sorgeixen quan estan sols.
  • Físics: La violència física es aquella que pot ser vista més fàcilment per els demès. Són tota classe de d’agressions fetes amb les mans, el peu, objectes... Són fàcils de reconèixer perquè molts deixen marques a la pell.

  • Sexual: És aquella que apareix quan és pressiona a la víctima tant físicament com psíquicament per fer sexe no desitjat per la víctima.

Durant els últims anys s’han fet moltes campanyes per lluitar contra aquest fet, cosa que ha avançat molt. Ja que moltes persones maltractades ara es decideixen a denunciar i han perdut més la por que anys anteriors. Moltes persones no denuncien perquè no saben que són víctimes de violència de gènere.
Signes per saber si estàs sent maltractat/da:
  • Vol saber tot el que fas.
  • Controla tots els aspectes de la teva vida: quan surts, com vas vestida, amb qui surts...
  • T’humilia davant de tothom.
  • Deforma la veritat fent-he veure que tu ets el/la culpable del seu/va comportament.
  • S’enfada quan li dius que vols passar temps amb els teus amics.
  • No et deixa que estiguis en xarxes socials o no et deixa relacionar amb gent del sexe oposat.
  • T’agredeix en qualsevol sentit de la paraula
  • T’amenaça en fer-t’he mal si vols acabar la relació.
Si noteu qualsevol signe si us plau, truqueu al Nº de telèfon 016, link a sota:

Per veure-ho més gràficament, poso el número de morts orientatiu:
Dones: 53  = 20 setembre 2010
Homes: 16 = 11 octubre 2010

Per reflexionar, dos coses, primera, moltes de les persones haurien salvat la vida si haguessin donat a conèixer el seu cas, és molt fàcil denunciar-ho i si la teva parella t’està maltractant, no val la pena estar amb ella, serà pitjor per a tu.
En l’altre volem fer referència a la poca informació que rebem del maltracte que rep l’home, ja que es molt inferior al de la dona, però existeix i moltes persones oculten la informació sense donar-ho a conèixer.

Links d’interès:
Si voleu saber el numero de morts aquestes pàgines us informen:

Dones:

Homes:

Aquí parlen només del maltracte a la dona, però ho creiem molt interessant ja que parla sobre totes les fases del maltractament:


Aquí tenim una cançó de la cantant Bebe, sobre el maltractament de l'home cap a la dona:

Aquí teniu una cançó d'un cantant parlant de la violència de gènere:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada