dimarts, 12 d’octubre del 2010

QUE SÓN LES "CAZAS DEL TESORO"?

Les "cazas del tesoro" , és una pàgina web en la que es formulen una sèrie de preguntes i un llistat de direccions d'internet en lEs que els alumnes han de buscar resposta.
Són estratègies útils per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les noves tecnologies i amb l'accés de l'informació a través d'internet.

Les "caza del tesoro" té els següents apartats:
     · Introducció: on es dón a l'alumne tota la informació inicial de l'activitat, on descriurem la tasca i les instruccions per portar-la a terme.

     · Preguntes:  - alumnes petits: les preguntes ha de ser directes i amb l'informació igual que l'hem torbar, però amb forma de pregunta.
                          - Alumnes més grans: preguntes que impliquin una activitat més complexa. Es formulen preguntes que  impliquen activitats relacionades amb al lectura, comprenció, organització de la informació, etc.

     · Recursos: concisteix  en una llista de llocs webs que el professor ha localitzat per ajudar a respondre les preguntes. També es poden utilitzar buscadors especialitzats i genèrics.
En els alumnes més petits, s'ha de ficar el link just després de l'explicació.

     ·La gran pregunta: en alumnes més grans és fa una gran pregunta, que la seva resposta no es trobi directament, sinó que depén de les respostes anteriors i de més informació que ell a trobat.
Aquí es pot treballar les normes, actituds i valors, demanant els alumnes que reflexionin.
Fins aquí seria el contingut mínim d'una "caza del tesoro", però hi han autors que afageixen més apartats.

     · Evaluació: es tracta de fer una descripció clara de que i com s'evalua l'aprés. La millot manera d'evaluar els alumes és en funció del producte (quantitat i qualitat dels encerts) Però també és pot tenir alguns indicadors com ara, el grau d'elavoració, les estratègies de recerca, etc.

     · Crèdits: es tracta de fer un llistat de fonts que en facis ús a la teva "caza del tesoro"


Per ampliar l'informació cliqueu aquí:


Aquí tens alguns exemples i activitats de "caza del tesoro"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada