dimecres, 27 d’octubre del 2010

OBSESSIÓ ALIMENTÀRIA

En l'actualitat hi ha molta preocupació per l'especte físic, i sobretot en l'etapa de canvi com és l'adolescència. Aixó fa que moltes dels nois/es tinguis problemes alimetàris, i aquesta pugui causar una malaltia més crònica.
Encara que aquests problemes siguin més presents en les noies, no podem descartar que alguns homes també la pateixin

Tota aquesta obsessió ve creada per la societat, ja que els models a seguir són persones fisicament espectacular. Encara que d'aquestes persones n'hi hagin de contades.
A més, els estilistes i els mitjanç de comunicació fan augmentar aquesta obsessió, ja que fan roba per persones "esquelètiques" i les talles no són adequades per les mides del cos. I els mitjanç de comunicació "ensenyen" les persones més agradables de veure.

Tot aixó, fa crear molts transtorn alimentàris com:
· Anorèxia: són les persones que no mengen el suficient. A més, son persones obsessionades a comptar les calories i a menjar aliments que continguin molta aigua. I moltes vegades ve acompanyada de adminicació de laxans i diurètics, que fa que la persona elimini més toxines i residuus que queden al cos.
· Bulimia: és quan la persona s'alimenta de manera exagerada i sense tenir cap mirament per els aliments que porten calories. Quan la persona s'ha alimentat, fins a tenin l'estòmac ple, llavors vómita tot el que ha menjat.
· Altres:

Normalment, tot aixó ve acompanyat de molt d'exercici físic i obsessió per els quilos que pesa.

Aquestes malalties poden causar danys molt importants als organismes de les persones, per tant, s'han de posar en mans d'un especialista per a que les pugui rehabilitat i reeducar.



Pàgines d'intés:
http://www.webdelabelleza.com/cuidado-del-cuerpo/belleza-fisica-no-debe-ser-sinonimo-de-anorexia
http://es.wikipedia.org/wiki/Anorexia 
http://es.wikipedia.org/wiki/Bulimia

Línies i pàgines web d'ajudes:
http://www.masqueunaimagen.com/
http://www.acab.org/

5 comentaris:

  1. Sóc mare de dos aldolescents, i m'agraderia saber si aquests tipus de transtorns alimentaris també en poden tenir els nois o només són quan els hi pasa a les noies?

    ResponElimina
  2. Hola, com saven actualment aquest problema sempre s'ha presentat més a les noies. Peró amb l'exigència que té la societat per l'aspecte físic, estan ampliant el sector.
    I per aixó, actualment hi han nois i noies ab auqesta problemàtica, peró com ja savem, hi ha més percentatge de dones.
    Per tant, hem d'estar orgullosos de com som i no buscar un "físic ideal".

    ResponElimina
  3. Hola Educadors!
    Ens ha semblat molt bona la idea de parlar sobre els transtorns alimentaris, ja que es un problema molt actual y difícil de superar. Moltes persones, ja siguin nois o noies, es preocupen pel seu aspecte físic arribant a "destruir-se" per dintre, amb els vomits, etc. Aquest problemes tenen el seu origen en l'influència dels mitjans de la comunicació en la societat actual, els referents com per exemple les models, etc.
    Hem de valorar les persones per la seva personalitat i no pel seu cos!!

    ResponElimina
  4. Pensem igual que vosltres. Molta part de la culpa, per no dir casi tota, la tenen els mitjanç de comunicació. Ja que posen un perfil de persones, que no coincideix amb la realitat.

    ResponElimina