dijous, 28 d’octubre del 2010

Malalts mentals: inofensius o perillosos???

Per començar a parlar d'aquest tema, pimer definirem que és un trastorn o malaltia mental: és una alteració de tipus emocional, cognitiu i/o del comportament, en què queden afectats processos psicològics bàsics com són l'emoció, la motivació, la cognició, la consciència, la conducta, la percepció, la sensació, l'aprenentatge, el llenguatge, etc. que dificulta l'adaptació de la persona a l'entorn cultural i social on viu i crea alguna forma de malestar subject.

A partir d'aixó parlarem de la visió que té la societat dels malalts mentals. Ja que actualment hi ha una associació de malalt mental amb persona agresiva i perillosa, i aixó no és del tot cert. Perque un malalt mental només és perillós quan no es pren els medicament, que fan que la seva mallatia no li influieixi en la seva vida. Peró quan no se la prenen, la malaltia torna a brotar i llavors és quan li surt l'agressivitat.
Però s'ha de saber que totes les persones que estan sota tractament, tenen un seguiment del psiquiatra d'ell i el seu entorn.

Creiem que aquesta visió de les malalties mentals ve lligada a causa dels mitjanç de comunicació. Perque quan un malalt mental mata algú, sembla que el vulguin "disculpar" perque té una malaltia mental. I aquesta ha sigut la que li ha causat que actués d'aquesta manera.
Per tant, tota aquesta informació l'ha anem assimilant, com a que aquestes persones són agressives. I com hem pugut dar abans, tot aixó ve influenciat per altres cracterístiques de les persones. Així que hi hauran persones agressives que tenen malaltia mental, com en persones sanes que no pateixen cap transtorn.

Aquí us deixem webs per a que pogueu aprofundir sobre les malalties mentals, quins tipuns n'hi ha i com són les persones que la pateixen:
http://www.familiarsmalaltsmentals.org/
http://ca.wikipedia.org/wiki/Malaltia_mental 

Aquí us deixem la adeça de l'empres que tracta les malalties mentals de tot el Tarragonés i algunes parts de Catalunya:
http://www.peremata.com/
http://www.fundacioperemata.cat/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada